Linas middag (den sista)
Idag åt vi Linas sista middag.
Det var Tomat- och salviabräserad kyckling med ris.
Den var också mycket god!
Ingredienser:
Gul lök
Kycklinglårfilé
Morötter
Salvia
Tomater
Vispgrädde
Det man skulle ha hemma eller köpa var:
Kycklingbuljong
Ris
Salt
Smör
Svartpeppar
Vetemjöl
Vitlöksklyftor
Vitvinsvinäger
Tillredning:
1. Koka 4 portioner ris.
2. Skala och skär c:a 200 gram morötter i slantar. Finhacka 1 gul lök och 1 kruka salvia. Tärna 2 tomater.
3. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd c:a 600 gram kycklingfilé i mjölet. Stek kycklingen i 2 msk smör i en stekgryta. Krydda med 2 krm svartpeppar.
4. Tillsätt lök, morötter och hälften av salvian. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och stek i 2-3 minuter.
5. Rör ner 3½ dl vatten, 1 dl vispgrädde, 2 msk vitvinsvinäger och en tärning kycklingbuljong. Bräsera på medelvärme i 10-12 minuter.
6. Tillsätt länade tomat och bräsera i ytterliga 3 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Strö resten av salvian över den bräserade kycklingen och servera med mycket ris.
Ha en bra kväll!
KRAM!!

Kommentarer
Postat av: Onkis
Mums,det ser riktigt gott ut!
Svar:
Kattägare
Trackback