Linas Matkasse, första middagen
Den var mycket god och smällte i munnen!
Höstpytt med pocherad torsk och citronrippel
Ingrededienser:
Bakpotatis
Citron
Färnkål
Gräddfil

Morötter
Rotselleri
Rödlök
Skogschampioner
600 gram torskfilé
Följande varor var inte med, utan skulle vara hemma, eller köpas till:
Olivolja
Salt
Torkad timjan
Vitpeppar
Sätt ugnen på 250 grader
Skala och tärna 1 bit selleri och 1 bakpotatis (c:a 1 cm). Skala c:a 300 gram morötter och skär i tunna skivor. Klyfta en rödlök. Dela 125 gram skogschampinjoner och lämna 1 fänkål (ej roten).
Lägg allt på en plåt och blanda med 2 msk olivolja, 2 tsk torkad timjan och 1 tsk salt. Tillaga i övre delen av ugnen i c:a 15 minuter.
Blanda 3 dl gräddfil, 2 tsk olivolja och 1 krm salt i en skål (jättegott!). Finriv ner det yttersta skalet och pressa ner bsaften från en citron. Ställ kallt.
Koka upp 1 liter vatten. 40 gramsalt (c:a 2½ msk) och pressad salt från 1 citron.
Dela c:a 600 bgram torkfilé i portionsbitar (tunna diléer kan behöva rullas ihop.
Dra kastrullen från värmen och lägg ner torsken. Lyft upp fisken efter c:a 5 min och låt rinna av på ett papper. Krydda med lite vitpeppar.
Sververas pocherad torsk med höstpytt och citronrippel (gräddfilen)
Detta ska räcka till fyra portiner, vi två vuxna åt och njöt och trodde att det skulle räcka till en middag till. Men tyvär, en liten lunch blev det kvar!
Gott var det, men vi trodde ju att det skulle räcka till två middagar. Det blir dyrt i längden, tyvär!!
På bilden är torsken på vänstra sidan och gräddfilen över rotfrukterna.
KRAM!
Ha en bra kväll!
Kommentarer
Postat av: Ingalill
Mums! Ser riktigt gott ut :) Blev alla mätta?
Svar:
Jane Melander
Postat av: Onkis
Mums det ser verkligen gott ut!
Kram & ha en bra dag!
Svar:
Jane Melander
Postat av: ingbac44
Det ser gott ut, men jag kan tänka mig att det blir dyrt.
Svar:
Jane Melander
Trackback